Politika privatnosti i kolačići

Tko smo mi?

Mi smo društvo Polleo Adria d.o.o., OIB: 12791380945, Zagreb, Samoborska cesta 134 („Polleo Adria“), a za potrebe ove Politike privatnosti i kolačića („Politika“) i primjenjivih pravila o zaštiti osobnih podataka (uključujući, ali se ne ograničavajući na Opću uredbu o zaštiti podataka) mi se smatramo Voditeljem obrade podataka. U ovoj Politici Polleo Adria se još naziva i „Polleo“, „mi“, „nas“, ili upotrebljavamo neku izvedenicu tih pojmova.

Uvod

Ova Politika se može svakodobno izmijeniti. Sve izmjene bit će učinjene dostupnima vama kao našim korisnicima. O bilo kojim promjenama, izmjenama ili dopunama ove Politike bit ćete obaviješteni i putem e-maila (ukoliko je to moguće) koji će Vam biti upućen na Vašu e-mail adresu, ili ćete o tome biti obaviješteni na drugi primjeren i lako uočljiv način.
Svrha je ovog dokumenta objasniti Vam što točno radimo s Vašim osobnim podacima.
U ovom dokumentu je opisano na koji način prikupljamo, koristimo i obrađujemo Vaše osobne podatke te na koji način, pri tome, ispunjavamo naše zakonske obveze prema Vama.
Vaša privatnost nam je važna te se brinemo o sigurnosti i zaštiti Vaših prava.
U slučaju da niste zadovoljni nekim dijelom ove obavijesti, moguće je da imate pravo zatražiti ostvarivanje nekog od dolje naznačenih prava.

Podatci koje prikupljamo o Vama

O Vama prikupljamo podatke koji nam omogućuju da osiguramo neometani rad naše web stranice i kako bi smo Vam pružili najbolje moguće iskustvo na našoj web stranici. Općenito govoreći, razlikujemo (a) osobne podatke koje nam Vi ustupite i (b) osobne podatke koje prikupljamo automatski i (c) osobne podatke koje zaprimamo iz drugog izvora.

Osobni podaci koje nam Vi ustupite

Tako primjerice prikupljamo podatke koje nam pružite kada se registrirate na našoj web stranici, kada zatražite naš newsletter ili kada naručite neki naš proizvod – u svim takvim slučajevima popunjavate određena polja ili kliknete na određeni gumb i time nam moguće dajete Vaše osobne podatke. Također prikupljamo podatke i putem anketa, kada kontaktirate našu službu za korisnike, kada sudjelujete u nekoj nagradnoj igri, ili natjecanju koje organiziramo. Kada nam dostavite povratne informacije o proizvodu, ili uložite prigovor na određeni proizvod, također je moguće (ili vjerojatno) da ćemo od Vas prikupiti neke osobne podatke. Sve ove podatke prikupljamo tako što nam dajete privolu za takvo prikupljanje ili iz razloga što su nam takvi podatci potrebni da bi smo izvršili našu ugovornu obvezu (primjerice kada moramo odgovoriti na određeni prigovor vezano uz proizvod), a za potrebe ove Politike smatramo iste Osobnim podatcima koje nam Vi ustupite.

Osobne podatke koje prikupljamo automatski

Postoje i Osobni podatci koje prikupljamo automatski, a to su podatci koje bilježimo kada koristite naše web stranice ili kada koristite neke naše usluge.
Kada god koristite naše web stranice ili primjerice kada čitate neki naš e-mail, određene informacije (koje nisu nužno osobni podatci) se kreiraju i automatski prikupljaju. Primjerice:

 • Kada posjetite naše web stranice, koristimo „kolačiće“. Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo od strane web stranice koju posjetite. Kolačići obično spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu web preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Kolačići mogu spremati širok pojas informacija, uključujući nekada i osobne podatke (kao što je Vaše ime ili e-mail adresa). Ipak, ova informacija može biti spremljena jedino ako Vi to omogućite - web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića Vama nisu vidljive. Više o kolačićima pogledajte dolje u ovoj Politici.
 • Uz kolačiće, može nam biti vidljiv i podatak o vrsti uređaja koji koristite da bi ste pristupili našim web stranicama, uključujući i koji specifični uređaj koristite, koji operativni sustav koristite, kakve su postavke istog i primjerice zašto se web stranica 'srušila'. Primjerice različite informacije mogu biti prikazane ovisno o tome koristite li PC ili Mac, iOS uređaj ili Android uređaj.

Kada posjetite naše poslovnice, općenito trebali bi ste znati da, radi sigurnosti, neke od njih mogu biti pod video-nadzorom. Takav video-nadzor Vas može snimiti za vrijeme Vaše posjete našoj poslovnici. Ovakve podatke prikupljamo radi ostvarivanja nekog legitimnog interesa, a za potrebe ove Politike smatramo iste Osobnim podatcima koje prikupljamo automatski.

Osobni podatci koje zaprimamo iz drugog izvora

Konačno moguće je da o Vama zaprimimo i osobne podatke iz drugog izvora. Primjerice moguće je da o Vama zaprimimo podatke putem 'društvenih mreža', u slučaju da 'likeate' našu stranicu na Facebooku ili nas počnete pratiti na nekoj drugoj 'društvenoj mreži'. Tada je moguće je da ćemo zaprimiti osobne podatke o Vama putem tih stranica, a iste ćemo koristiti isključivo radi ostvarivanja nekog legitimnog interesa, a za potrebe ove Politike smatramo iste Osobnim podatcima koje zaprimamo iz drugog izvora.

Sigurnost osobnih podataka

Osobni podaci koji se razmjenjuju između vas i nas putem naše web stranice prenose se najsuvremenijim vezama. Svi korišteni IT sustavi zaštićeni su od neovlaštenog pristupa sigurnosnim sustavima, a zaposlenici se obvezuju na tajnost podataka. Međutim, Polleo Adria d.o.o. nema utjecaja na prijenos podataka putem Interneta i stoga ne može isključiti zlouporabu pristupa treće strane. Prijenosni podaci pohranjeni su za daljnju obradu.

Kako koristimo Vaše osobne podatke

Vaše osobne podatke koristimo na odgovarajući način u situacijama u kojima je obrada Vaših osobnih podataka potrebna, primjerice:

 • kako bismo osigurali što je moguće bržu i točniju isporuku Vaše narudžbe;
 • kako bismo pratili ispunjavanje Vaše narudžbe i otklonili poteškoće do kojih može doći prilikom ispunjavanja Vaše narudžbe;
 • kako bi smo mogli zamijeniti neispravan proizvod, ili Vas na neki drugi način kompenzirali;
 • kako bi smo Vam ponudili proizvode i/ili usluge po posebno povoljnim uvjetima, ili za koje smatramo da su primjereni upravo Vama;
 • kako bi smo Vas obavijestili o našim marketinškim aktivnostima i/ili istraživanjima tržišta;

 

S kime dijelimo podatke o Vama?

 

Onda kada je to potrebno podijelit ćemo osobne podatke o Vama sa sljedećim kategorijama primatelja:

 • Suradnici u Polleu i povezanim društvima, uključujući i kada je potrebno u prekograničnim povezanim društvima Pollea;
 • Treće osobe koje imaju informacije o Vašim financijama, poput financijskih ili kreditnih institucija;
 • Javno-pravna tijela, kada postupajući u dobroj vjeri imamo razloga smatrati da je to potrebno radi postupanja po zakonskoj obvezi;
 • Drugi pružatelji usluga koji u naše ime pružaju određenu uslugu (primjerice dostavne službe), ili eventualno treći pružatelji IT usluga s kojima smo sklopili odgovarajuće ugovore o obradi osobnih podataka (ili postoje drugi odgovarajući mehanizmi).

 

Vaša prava

 

Jedan od temeljnih ciljeva Opće uredbe o zaštiti podataka je zaštiti i definirati prava pojedinaca u odnosu na zaštitu privatnosti. Čak i ako već obrađujemo određene Vaše osobne podatke, Vi ostvarujete određena prava.

Kako biste ostvarili navedena prava, molimo Vas da nas kontaktirate. Postupit ćemo po Vašem zahtjevu bez odgode. Molimo Vas da vodite računa da ćemo voditi evidenciju o zaprimljenim zahtjevima, kako bismo mogli riješiti bilo koje potencijalne nesuglasice.

Na temelju Opće Uredbe o zaštiti podataka, na raspolaganju imate sljedeća prava:

Pravo na prigovor

Ovo pravo omogućuje Vam da prigovorite obradi Vaših osobnih podataka, u onim slučajevima kada obradu Vaših osobnih podataka vršimo na jednoj od sljedećih pravnih osnova:

 • zato što je obrada osobnih podataka u našem legitimnom interesu;
 • kako bismo izvršili ugovornu obvezu; ili
 • u znanstvene, istraživačke, marketinške ili statističke svrhe.

U ovim okolnostima najčešće će biti primjenjiv slučaj obrade Vaših osobnih podataka na temelju legitimnog interesa. Ako nismo u mogućnosti pokazati da imamo uvjerljivu i legitimnu osnovu za obradu Vaših osobnih podataka, a koja nadilazi Vaša prava i interese, prestat ćemo s obradom Vaših osobnih podatka.

Pravo na povlačenje privole

U slučajevima u kojima smo pribavili Vašu privolu za određene radnje, ovlašteni ste povući danu privolu u bilo kojem trenutku i mi ćemo prestati s korištenjem Vaših osobnih podataka u tu svrhu, osim ako smatramo da postoji alternativna pravna osnova kojom bismo opravdali daljnju obradu Vaših osobnih podataka u tu svrhu, u kojem slučaju ćemo Vas o tome obavijestiti.

Pravo na pristup

U bilo kojem trenutku ste ovlašteni zatražiti nas presliku informacija koje imamo o Vama, kao i zatražiti nas da izmijenimo, ažuriramo ili izbrišemo te podatke. Možda ćemo Vas tražiti dodatne podatke o Vašem zahtjevu. Ako Vam omogućimo uvid u podatke koje o Vama imamo, to ćemo učiniti bez naknade, osim ako obrada zahtjeva nije 'očito neosnovana ili pretjerana'. U slučaju da zatražite dodatne preslike ovih podataka od nas, moguća je naplata razmjernog administrativnog troška. Vaš zahtjev može biti odbijen u slučajevima u kojima je to pravno i zakonski dopušteno. 

Pravo na brisanje

U određenim okolnostima, ovlašteni ste zatražiti da "izbrišemo" Vaše osobne podatke. Primjerice, ovo pravo imate u sljedećim slučajevima:

 • Vaši podaci nam više nisu potrebni u svrhu za koju su inicijalno prikupljeni;
 • Povukli ste privolu koju ste nam dali za obradu Vaših osobnih podataka te nema druge pravne osnove da nastavimo s obradom Vaših osobnih podataka (u slučajevima kada je pravni temelj za obradu osobnih podataka privola);
 • Podaci su obrađeni bez valjane pravne osnove;
 • Potrebno je brisanje podataka kako bismo se uskladili s našim obvezama koje proizlaze na temelju zakona; ili
 • Prigovorili ste obradi osobnih podataka, a mi nismo u mogućnosti dokazati postojanje legitimne pravne osnove koja nadilazi Vaša prava i interese na temelju koje bismo bili ovlašteni nastaviti obrađivati Vaše osobne podatke.

Ovlašteni smo odbiti Vaš zahtjev za brisanje podataka samo u ograničenom broju slučajeva te ćemo Vam u takvim slučajevima detaljno obrazložiti razloge odbijanja.

Pravo na ograničenje obrade

U određenim okolnostima imate pravo zatražiti da ograničimo obradu Vaših osobnih podatka, primjerice, u slučaju da osporite točnost osobnih podataka koje imamo o Vama ili ako prigovorite obradi Vaših osobnih podataka na temelju našeg legitimnog interesa. Ako smo podijelili Vaše osobne podatke s trećim osobama, obavijestit ćemo ih o ograničenju obrade, osim ako to nije moguće ili bi izazvalo nerazmjerne teškoće. Naravno, obavijestit ćemo Vas o bilo kakvom prestanku ograničenja u obradi Vaših osobnih podataka.

Pravo na ispravak

Imate pravo zatražiti ispravak bilo koje netočne ili nepotpune informacije koje imamo o Vama. U slučaju da smo podatke o Vam podijelili s trećim osobama, obavijestit ćemo ih o ispravku, osim ako to nije moguće ili bi izazvalo nerazmjerne teškoće. Ovlašteni ste i zatražiti podatke o trećim osobama kojima smo ustupili netočne ili nepotpune osobne podatke. U slučaju da smatramo da nije razumno moguće postupiti po Vašem zahtjevu, o tome ćemo Vas obavijestiti te ćemo obrazložiti razloge takve odluke.

Pravo na prijenos

Ako želite, ovlašteni ste zatražiti prijenos Vaših osobnih podataka drugom voditelju obrade. Ovo pravo zapravo znači da je moguće tražiti da Vaši osobni podaci budu ustupljeni, odnosno preneseni trećoj osobi. Kako bismo Vam to omogućili ustupit ćemo Vam podatke o Vama u uobičajenom, strojno čitljivom obliku tako da osobne podatke možete prenijeti trećoj osobi. Ovo pravo je primjenjivo ako je riječ: (i) o podacima koje obrađujemo automatski (bez ljudskog faktora); (ii) ako je riječ o podacima koje ste nam Vi ustupili; i (iii) ako je riječ o podacima koje prikupljamo i obrađujemo na temelju Vaše privole ili u svrhu ispunjenja ugovora.

Razdoblje čuvanja Vaših osobnih podataka

Sukladno Vašim pravima kao ispitanika, podatke ćemo čuvati u skladu s odgovarajućim propisima, pri čemu rokovi čuvanja mogu ovisiti o ispunjavanju neke naše obveze koja se temelji na određenom propisu.
U svakom slučaju, kada se utvrdi da nam podaci o Vama više nisu potrebni te da su protekli zakonski rokovi za čuvanje takvih evidencija i podataka, izbrisat ćemo osobne podatke o Vama.

Kako možete spriječiti korištenje Vaših osobnih podataka za direktni marketing

Korištenje servisa Google Analytics

Ova web stranica koristi funkcije servisa Google Analytics za potrebu web analize. Dobavljač je Google Inc., 1600 amfiteatar Parkway Mountain View, CA 94043, SAD.

Google Analytics koristi kolačiće.

Prilikom vaše posjete ovoj web stranici koriste se kolačići za generiranje podataka koje Google prikuplja i obrađuje. To možete spriječiti preuzimanjem i instaliranjem dodatka preglednika koji je dostupan na sljedećem linku: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=hr

Više informacija o obradi korisničkih podataka na usluzi Google Analytics potražite u Googleovim pravilima o privatnosti: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=hr

Promotivne ponude dostavljan e-poštom (Email Newsletter)

Možete se pretplatiti na naš bilten (newsletter) putem naše web stranice. Za to nam je potrebna vaša adresa e-pošte i vaša izjava da prihvaćate newsletter. Dopunske informacije o tvrtki, adresi i područjima interesa obrađujemo i koristimo za slanje traženih informacija. One neće biti prosljeđivane trećim stranama.

Možete odbiti vaš pristanak za pohranu podataka, upotrebu vaše adrese e-pošte za potrebu dostave newslettera u bilo kojem trenutku – to možete učiniti putem poveznice u pojedinom Email Newsletteru ili izravnim kontaktom na zastitapodataka@polleosport.hr. U tom ćemo slučaju odmah izbrisati vaše podatke u vezi dostave newslettera.

Za distribuciju newslettera koristimo sustav MailChimp (zaštitni znak tvrtke Rocket Science Group, LLC, 675 Ponce De Leon Ave NE 5000, Atlanta, GA 30308, SAD). MailChimp je prilagođen Privacy Shield dogovoru o zaštiti podataka, te se mora pridržavati pravila o privatnosti EU-a. Pravila o zaštiti privatnosti od strane MailChimpa: https://mailchimp.com/legal/privacy/ će koristiti vaše podatke samo u svrhu dostave newslettera, procjenu isporuke i poboljšanja usluge. MailChimp vas neće izravno kontaktirati ili koristiti vaše podatke. Oni se neće prosljeđivati trećim stranama. Podaci koje koristi MailChimp uključuju “web beacon” koji u MailChimp šalje informacije o otvaranju newlettera i/ ili aktivaciju poveznica unutar newslettera. Kod tog procesa, informacije o vašem Internet pregledniku, vašoj IP adresi i vašoj lokaciji će biti poslane u MailChimp.

Kolačići

Koristimo kolačiće kako bi smo bili u stanju vršiti daljnja unaprjeđenja ove stranice, u svrhu poboljšavanja vašega iskustva pregledavanja ove stranice i kako bi vaše iskustvo kupovine bilo što pozitivnije. Nećemo koristiti kolačiće zajedno s vašim osobnim podatcima bez vaše prethodne privole.

Naša obrada podataka temelji se na zakonskim odredbama članka 96, stavak 3 TKG i članak 6. stavak 1 lit. (pristanak), kao i recital 47 (legitiman interes) GDPR-a.

Kolačići su male tekstne datoteke koje se postavljaju na vaš uređaj radi pohranjivanja podataka, a koje može ponovno pozvati web-poslužitelj u domeni koja je postavila kolačić. Kolačiće i sličnu tehnologiju koristimo kako bi pratili i zapamtili što imate u košarici, za pohranjivanje vaših preferencijalnih odabira i postavki, te da bismo ih mogli primijeniti za prijavu, omogućivanje internetskog oglašavanja, borbu protiv prevara, analiziranja performansi naših proizvoda i za ostale legitimne svrhe. Moguće je da upotrebljavamo i web-pratilice za isporuku kolačića i prikupljanje podataka o upotrebi i uspješnosti. Naša web-mjesta mogu uključivati web-pratilice, kolačiće ili sličnu tehnologiju davatelja servisa trećih strana.

Kako bi ste naručili proizvode na našim stranicama trebali bi ste omogućiti upotrebu kolačića. Ako ne omogućite kolačiće i dalje ćete moći koristiti naše stranice, ali moguće je da će određene funkcionalnosti biti onemogućene. Većina web-preglednika u svojim postavkama omogućava korištenje kolačića, ali ove postavke možete promijeniti u postavkama vašeg web-preglednika (na računalu, tabletu ili drugom mobilnom uređaju).

Kolačići ne mogu oštetiti vaše računalo. Nikada ne pohranjujemo podatke koji služe osobnom identificiranju, kao primjerice podatke o vašoj debitnoj/kreditnoj kartici, u kolačiće, ali koristimo kriptirane i anonimizirane podatke koje prikupimo iz kolačića kako bi unaprijedili našu web stranicu – primjerice kako bi otkrili i popravili pogreške koje se ponekad događaju na web stranicama.

Kolačići nisu računalni programi, oni ne mogu čitati druge informacije koje su pohranjene na vašem računalu. Oni ne mogu biti iskorišteni da bi prenijeli računalne viruse, ili da bi pribavili korisničke podatke kao primjerice e-mail adresu itd. Moguće je da imamo dogovor s pažljivo odabranim i nadziranim dobavljačima koji, u malo broju slučajeva, mogu postaviti kolačiće tijekom vašeg posjeta na našu web stranicu, a kako bi se isti koristili za re-marketing svrhe – dakle kako bi vam pokazali proizvode i usluge temeljem vaših pretpostavljenih interesa i preferencijalnih odabira. Molimo da svakako uzmete u obzir da nismo i ne možemo biti odgovorni za sadržaj web stranica koje nisu naše, odnosno koje mi ne kontroliramo.

Naši kolačići ne sadrže osobne podatke, kao primjerice vaše ime ili prezime, ili podatke o plaćanju – oni samo sadrže 'ključ' koji se poveže s ovakvim podatcima, jednom kad se prijavite na korisnički račun.

Ako želite ograničiti, blokirati ili izbrisati kolačiće s bilo koje web stranice koja je pod našom kontrolom, možete to učiniti u postavkama vašeg web-preglednika. Svaki web-preglednik je drugačiji, pa predlažemo da potražite takve opcije u 'Pomoć' dijelu vašeg web-preglednika. Morate biti svjesni da takvom radnjom možete prouzrokovati da određene funkcionalnosti naše web stranice neće moći raditi.

Ako vam je potrebna dodatna informacija o kolačićima, posjetite www.allaboutcookies.org

Ovo je popis kolačića koje koristimo i svrhe za što ih koristimo:

Kategorija:         Neophodan

Neophodni kolačići pomažu pri izradi internetske stranice omogućavanjem osnovnih funkcija kao što su navigacija stranica i pristup sigurnim područjima web stranice. Web stranica ne može ispravno funkcionirati bez ovih kolačića. Sljedeće označava naziv kolačića, davatelja kolačića, vrstu kolačića i isteka kolačića:

Naziv kolačića: PHPSESSID
Primjenjuje: polleosport.hr
Trajanje: do kraja sesije na webstranici
Svrha kolačića: tehnička, čuva podatke korisnika kroz zahtjeve stranice.
Izvor: polleosport.hr

Naziv kolačića:  cc_cookie_accept
Primjenjuje: polleosport.hr
Trajanje: 12 mjeseci
Svrha kolačića: Zapisuje da je korisnik vidio kolačić
Izvor: polleosport.hr

Naziv kolačića: currency
Primjenjuje: polleosport.hr
Trajanje: 1 mjesec
Svrha kolačića: Odabir valute
Izvor: polleosport.hr

Naziv kolačića: language
Primjenjuje: polleosport.hr
Trajanje: 1 mjesec
Svrha kolačića: Odabir jezika
Izvor: polleosport.hr

Naziv kolačića:  lbrecentproduct
Primjenjuje: polleosport.hr
Trajanje: 1 mjesec
Svrha kolačića: Proizvode koje je korisnik nedavno pregledao
Izvor: polleosport.hr

Kategorija:         Statistika

Statističke kolačiće pomažu vlasnicima web stranica da shvate kako posjetitelji stupaju u interakciju s web-lokacijama prikupljanjem i izvješćivanjem podataka anonimno. Sljedeće označava naziv kolačića, davatelja kolačića, vrstu kolačića i isteka kolačića:

Naziv kolačića: _ga
Primjenjuje: polleosport.hr
Trajanje: 2 godine
Svrha kolačića: upotrebljava Google Analytics za razlikovanje korisnika.
Izvor: polleosport.hr

Naziv kolačića:  _gid
Primjenjuje: polleosport.hr
Trajanje: do kraja sesije na webstranici
Svrha kolačića: upotrebljava Google Analytics za razlikovanje korisnika.
Izvor: polleosport.hr

Naziv kolačića:  _dc_gtm_UA-#
Primjenjuje: polleosport.hr
Trajanje: do kraja sesije na webstranici
Svrha kolačića: Upotrebljava Google Tag Manager za kontrolu učitavanje tag-a za Google Analytics.
Izvor: polleosport.hr

Pravila o privatnosti za korištenje društvenih mreža - korištenje 'šeranja' i 'lajkanja'

Ako 'šerate' sadržaj s prijateljima ili 'lajkate' ili 'pratite' Polleo putem neke društvene mreže koju koristimo, primjerice Facebook, moguće je da će vam biti poslani kolačići s jedne od tih web stranice. Mi nemamo kontrolu nad postavkama ovih kolačića, ali vam predlažemo da provjerite 'Politike privatnosti' ovih trećih web stranica.

Facebook: Na našim su stranicama ugrađeni dodaci društvene mreže Facebook (Facebook Inc., 1601 Willow Road, Menlo Park, Kalifornija, 94025, USA). Facebookove dodatke možete prepoznati po logotipu Facebooka ili gumbu “Like”.

Ako posjetite našu web stranicu s takvim dodatkom, vaš preglednik uspostavlja izravnu vezu s Facebookovim poslužiteljima. Sadržaj dodataka Facebook prenosi izravno u vaš preglednik i unosi ga na web stranicu. Putem ove integracije dodataka, Facebook prima informaciju da ste pristupili odgovarajućoj stranici našeg mrežnog odredišta. Ako imate Facebook korisnički račun, prijavljeni ste na Facebook tijekom posjeta našoj web stranici ili spremite Facebook kolačiće na vašem računalu, Facebook može dodijeliti posjet vašem Facebook korisničkom računu. Ako ste u interakciji s dodacima, na primjer, klikom na „Like” gumb ili ostavljajući komentar, odgovarajuća informacija se iz vašeg preglednika šalje izravno na Facebook, u kojoj se čuva, i – ovisno o postavkama vašeg Facebook profila – može biti prikazana na vašem Facebook profilu. Ako ne želite da Facebook sprema te podatke, odjavite se s Facebooka prije nego što posjetite naše web stranice, ili izbrišite Facebook kolačiće.

Za više informacija o svrsi i opsegu prikupljanja podataka, daljnjoj obradi i korištenju podataka od strane Facebooka, kao i o vašim povezanim pravima i opcijama postavki za zaštitu vaše privatnosti, pogledajte pravila o privatnosti tvrtke Facebook: https://www.facebook.com/policy.php

Instagram: Na našim stranicama postoje dodaci društvene mreže Instagram (Instagram LLC, 1601 Willow Road, Menlo Park, Kalifornija, 94025, SAD). Instagramovi dodaci vas prepoznaju npr. pri korištenju “Instagram kamere”.

Ako posjetite našu web lokaciju s takvim dodatkom, vaš preglednik uspostavlja izravnu vezu s poslužiteljima tvrtke Instagram. Instagram šalje sadržaj dodataka izravno u vaš preglednik i uključi ga na web stranicu. Kroz ovu integraciju dodataka, Instagram prima informaciju da ste pristupili odgovarajućoj stranici našeg mrežnog odredišta, čak i ako nemate korisnički profil na Instagramu, ili ukoliko trenutno niste prijavljeni na Instagram. Ti se podaci (uključujući vašu IP adresu) šalju izravno s vašeg preglednika na poslužitelj Instagrama u SAD-u i bivaju pohranjeni tamo. Ukoliko ste, međutim, prijavljeni na Instagram, Instagram može odmah dodijeliti vašu posjetu našoj stranici ili klik na „Instagram”” gumb izravno na vaš Instagram račun i ta se informacija također može prikazati vašim Instagram kontaktima. Dodatne informacije o opsegu i upotrebi podataka Instagrama i srodnim pravima potražite izravno na Instagramu: https://help.instagram.com/155833707900388

Naše korištenje re-marketinga

Ova web stranica koristi takozvane “oznake retargetiranja”. Oznaka “retargeting” je JavaScript programski kod, koji se nalazi u izvornom kodu ove web stranice. Kada korisnik posjeti jednu od stranica koje sadrže kod za retargeting, davatelj online oglašavanja (npr Google) postavlja kolačić u Internet preglednik korisnika i potom povezuje tog korisnika sa pripadajućim popisom retargeting publike. Taj se kolačić upotrebljava za pokretanje kampanja ponovnog ciljanja (“Oglašavanje temeljeno na interesima”) na drugim web mjestima.

To su usluge tvrtke Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, SAD, u daljnjem tekstu “Google”). Google upotrebljava kolačiće pohranjene na vašem računalu i pomoću njih analizira korisnikovu uporabu web stranice. Informacije koje kolačić generira o vašoj uporabi ove web stranice (uključujući vašu IP adresu) prenijet će i pohranjuje Google na poslužiteljima u Sjedinjenim Državama. Google potom u svojoj evidenciji skraćuje IP adresu za posljednje tri znamenke, pa samim time daljnje korištenje te IP adrese više nije moguće. Google je u skladu sa US Safe Harbor pravilima o zaštiti privatnosti i registriran je u US Safe Harbor programu Ministarstva trgovine. Google će koristiti ove informacije kako bi procijenio vašu upotrebu web stranice, sastavljao izvješća o korištenju mrežnog odredišta za upravitelje web stranica i pružao druge usluge povezane s aktivnostima na web stranici i korištenjem Interneta. Google također može prenijeti te podatke trećim stranama ako je to propisano zakonom ili ako treće strane obrađuju te podatke u ime Googlea. Treće strane, uključujući Google, stavljaju oglase na web stranice na internetu. Treće strane, uključujući Google, koriste pohranjene kolačiće kako bi poslužili oglase na temelju prethodnih posjeta korisnika na ovoj web stranici. Google nikada neće povezati vašu IP adresu s drugim podacima na Googleu. Prikupljanje i skladištenje podataka se može u svakom trenutku poništiti, a što će imati efekta u budućnosti.

Druge web stranice

Naša web stranica može sadržavati linkove na druge web stranice. Ova Politika se primjenjuje samo na web stranice kojima upravlja Polleo, pa kada kliknete na link koji Vas odvede na neke druge web stranice, trebali bi ste pročitati njihova pravila i politike zaštite privatnosti.

Promjene Politike privatnosti i kolačića

Ovu Politiku redovito pregledavamo i po potrebi dopunjavamo dodatnim informacijama jer nam je stalo do Vaše privatnosti. Posljednji put smo izmijenili ovu Politiku 25. svibnja 2018. godine

Pravo na pritužbu

Ovlašteni ste podnijeti pritužbu nadzornom tijelu za zaštitu privatnosti i osobnih podataka. U Hrvatskoj je to Agencija za zaštitu osobnih podataka, koju je moguće kontaktirati na sljedeći način:

Agencija za zaštitu osobnih podataka
Martićeva ulica 14
HR – 10 000 Zagreb
Tel. 00385 (0)1 4609-000
Fax. 00385 (0)1 4609-099
E-mail: azop@azop.hr
Web: www.azop.hr

Kako nas kontaktirati

U slučaju da želite iskoristiti neko od navedenih prava ili povući privolu koju ste dali za obradu Vaših osobnih podataka (u slučajevima u kojima je privola pravna osnova za obradu Vaših osobnih podataka), molimo Vas da nas kontaktirate. Molimo Vas da primite na znanje da ćemo čuvati zapis o našoj komunikaciji, kako bismo mogli pravovremeno riješiti bilo koja sporna pitanja.

Možete nas u svako doba kontaktirati na sljedeći način:
Polleo Adria d.o.o.
Samoborska cesta 134
HR – 10 000 Zagreb
Tel. 00385 0800 200 167
Fax. 00385 (0)1 6460 111
E-mail: zastitapodataka@polleosport.hr
Web: www.polleosport.hr

Cookie and Privacy Policy

Who are we?

We are Polleo Adria Ltd., ID: 12791380945, Zagreb, Samoborska cesta 134 („Polleo Adria“), and in this Cookie and Privacy Policy and GDPR acts, we are considered as data handlers. In this policy, Polleo Adria is also reffered to as “we”, “us” and “our”.

Introduction

This Policy can be altered at any time. All changes will be visible to you as our users. You will be notified about all changes done to this Policy via e-mail (if possible) which will be directed to your e-mail adress, or via any other visible way.
The purpose of this document is to explain to you what exactly we do with your personal information. This document describes the way in which we collect, use and handle your personal information and how we fulfill our legal duties.
Your privacy is important to us and we care about the safety and protection of your rights.
In case you are not satisfied with any part of this policy, you reserve the right to request a fulfillment of one of the rights written further in this policy.

The information that we collect

We collect information which ensures that we provide good user experience. Generally, we separate (a) personal data that you provide and (b) personal data collected automattically and (c) personal data collected from a third-party source.

Personal data that you provide

For instance, we collect data that you provide when you register on our website, when you sign up for our newsletter or when you order from our webshop – in all these instances, you fill out certain fields and click on a certain button which potentially provides us with your personal information. We also collect information via questionnaires, when you contact our support center, when you participate in a game or competition that we organise. When you provide feedback for one of our products, or file a complaint about a certain product, it is also possible (or likely) that we will collect some personal data. All this information is collected with your consent or because we need this information to fulfill our end of the agreement (for instance, when we need to respond to a complaint about a product), and in this Policy, we consider them „Personal information that you provide“.

Personal data collected automattically

There is also personal information collected automatically, i.e. information saved when you use our web pages or use our services.
Whenever you use our web pages or read our e-mail, certain information (not necessarily your personal information) is created and automatically collected. For example:

When you browse our web pages, we use „cookies“. A cookie is a small piece of data sent from a website and stored on your computer by your web browser while you are browsing. Cookies usually save your settings, web page settings such as preferred langugage or internet adress. Later, when you open the same web page again, the web browser sends back cookies which are tied to that page. This makes it possible for the page to display information tailored to your needs. Cookies can collect a wide range of data, sometimes including personal information (such as your name or e-mail adress). However, this data can only be saved with your consent – web pages cannot gain access to information you did not provide and the cannot access other files on your computer. The process of saving and sending cookies is not visible to you. You can find out more about cookies further in this Policy.

Along with cookies, the information about the type of device which you use can be visible to us, along with the specific make and model of the device, which OS you use, how it's set up and for example, the reson why a web page „crashed“. For example, various information can be displayed depending on whether you use a PC or Mac, and iOS device or an Android device.

When you visit our brick-and-mortar shops, you should be aware that, for security reasons, some of them might be under video surveillance. This kind of surveillance can record you during your visit to our shop. We collect this data for our legal interests, and in this Policy we consider them as Personal information collected automatically.

Personal information collected from a third-party source

Lastly, it is possible that we collect your personal information from a third-party source. For example, it is possible that we collect your personal information via social networks, in case you „like“ our page on Facebook or start following us on another „social network“. In that case, it is possible that we will collect your personal information from those pages, and we will use them exclusively for our legal interests, and in this Policy we consider them as Personal information collected from a third-party source.

Safety of personal information

Personal information that is exchanged between you and us and via our web site is transferred via modern network. All IT systems that are used are protected from unauthorized access, and employees are required to keep all data secretive. However, Polleo Adria Ltd. does not have effect on data transfer via internet and therefore cannot protect from misuse by a third-party. The data is stored for further processing.

How we use your personal information

We use your personal information in an appropriate way in situations where the processing of your personal information is required, such as:

 • to ensure a fast and precise delivery of your order;
 • to track your order placement and remove any inconvenience
 • to be able to replace a damaged product, or compensate in another way
 • to offer you products and services at discount prices, or tailored to you
 • to inform you of our marketing activities and/or market research


With whom do we share your information?

 • When it is neccessary, we will share your personal information with the following groups of recipients:
 • Polleo associates, including Polleo associates in other countries;
 • Third-parties that have information on your finance, such as financial and credit institutions;
 • Public-legal authorities, when we have good reson to consider it neccessary;
 • Other service providers which in our name provide a certain service (for example couriers) or possibly third-party IT service providers with whom we have certain agreements regarding personal information processing.


Your rights

One of the main goals of the GDPR act is to protect and define a person's rights regarding privacy protection. Even if we already process your personal information, you have certain rights.

In order to fulfill these rights, please contact us. We will abide your request immediately. Please note that we will keep track of received requests, in order to solve any potential disagreements.

By the GDPR act, you have the following rights:

 • Right to a complaint
 • This enables you to file a complaint about the processing of your personal information, in case we process your personal information on one of the following legal basis:
 • because the processing of personal information is in our legal interest;
 • in order to fulfill our part of the contract agreement; or
 • for scientific, marketing or statistical purposes.
 • Under these circumstances, the most applicable case is the processing of your personal information on the basis of legal interest. If we are not able to prove that we have a believable and legitimate reason to process your personal information, and which overcomes your rights and interests, we will stop processing your personal information.
 • Right to withdraw consent

In cases where we have your consent to process information, you have the right to withdraw the given consent at any time and we will stop using your personal information for that purpose, unless we believe that there is an alternative legal basis on which we could justify further processing of your personal information, in which case you will be notified.

Right to access

At any time, you are authorized to request a copy of the information which we have about you, or request a change, update or deletion of the information. We may ask for further information about your request. If we give you access to the information we have about you, we will do it free of charge, unless the request is unfounded. In case you request additional copies of this information, we might charge an administrative fee. Your request can be denied in cases where it's legally allowed.

Right to have the information deleted

Under certain circumstances, you are authorized to request a deletion of your personal information. For example, you have this right in the following cases:

Your information is no longer needed for the purpose for which they were initially collected;

You withdrew the consent for the processing of personal information that you gave us, and there is no other legal basis on which we can continue processing your personal information (in cases where the legal basis is a consent);

Information is processed without a valid legal basis;

The deletion is required in order to abide to our legal duties;

You filed a complaint about the processing of personal information, and we are not able to prove the existence of a legal basis that overcomes your rights and interests on which we would be authorized to continue processing your personal information.

We are authorized to decline your request to delete your personal information in a limited amount of cases and in those cases, we will explain the reasons of declining to you in detail.

Right to limit processing

Under certain circumstances, you have the right to limit the processing of your personal information, for example, in case you deny the accuracy of the personal information we have about you or if you file a complaint about the processing of your personal information on the basis of our legal interest. If we shared your personal information with third parties, we will inform them about the limit of processing, unless it is not possible or it would cause difficulties. Of course, we will inform you of any changes to the way we process your personal information.

Right for correction

You have the right to request correction of any incorrect or incomplete information that we have abot you. In case we shared your information with third parties, we will inform them of the correction, unless it is not possible or it would cause difficulties. You are also authorized to request information about third parties to which we gave incorrect or incomplete personal information. In case we believe that we cannot accept your request, you will be informed and given an explanation.

Right to transfer

If you so decide, you are authorized to request a transfer of your personal information to another party. This means that it is possible for your personal information to be given, i.e. transferred to a third party. In order to make that possible, we will give you all of your information in a common, machine-readable form so that you can transfer your information to a third party. This right is applicable if these are involved: (i) automatically collected data (no human factor involved); (ii) data given to us by you; and (iii) data that we collect and process based on your consent or in order to fulfill our end of an agreement.

How long we keep your personal information

According to your rights, the information will be kept in accordance to legal regulations, and how long we keep the information can depend on fulfilling our obligations based on a certain regulation.
In any case, when we confirm that we no longer need your information and that legal deadlines for keeping personal information are due, we will delete all personal information about you that we have.

How you can prevent the use of your personal information for direct marketing purposes

The use of Google Analytics

This website uses Google Analytics for web analysis. The supplier is Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, SAD.

Google Analytics uses cookies.

When you visit this website, cookies are used to generate data that Google collects and processes. You can prevent this by downloading and installing this web browser add-on: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=hr

You can find more information about the use of user data on Google Analytics in Google's Privacy Policy: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=hr

Promotional offers delivered via e-mail (Email Newsletter)

You can sign up for our newsletter via our website. For this we need your e-mail adress and your consent to receive newsletters.. Other information about company, adress and fields of interest are processed and used to send requested information. They will not be forwarded to third parties.

You can withdraw your consent for information saving, use of your e-mail adress to deliver newsletter at any time – you can do this via links in every e-mail newsletter or by contacting zastitapodataka@polleosport.hr. In that case, we will immediately delete your information regarding newsletters.

To distribute newsletters, we use MailChimp (trademark of Rocket Science Group, LLC, 675 Ponce De Leon Ave NE 5000, Atlanta, GA 30308, SAD). MailChimp must abide to privacy policies of the EU. MailChimp's Privacy Policy: https://mailchimp.com/legal/privacy/ will use your information only to deliver newsletters, estimate deliveries and improve services. MailChimp will not directly contact you nor use your information. They will not send your information to third parties. The information used by MailChimp include „web beacon“ which sends information about opening newsletters and clicking on links within newsletters to MailChimp. During that process, the information about your web browser, your IP adress and your location will be sent to MailChimp.

Cookies

We use cookies to be able to carry out further improvements to this website, to improve your experience of browsing this website and to improve your shopping experience. We will not use cookies along with your personal information without your consent.

Cookies are small text files stored on your device to save data. We use cookies and similar technology to track and remember the contents of your shopping car, to store your settings and for signing in, to enable internet advertising, performance analysis and for other legal purposes.

In order to be able to order products from our website, you should enable the use of cookies. If you do not enable cookies, you will still be able to browse, but it is possible that certain functionalities will be disabled. Most web-browsers enable the use of cookies, but you can change these settings on any of your devices.

Cookies cannot harm your computer. We never store information used for identification, such as your credit/debit card info, but we do use secure and anonymous data collected from cookies to improve our website.

Cookies are not computer programs, they cannot read information stored on your computer. They cannot be used to transfer computer viruses, or to obtain user data such as e-mail address etc. It is possible that we have an agreement with carefully picked and monitored providers who, in a small amount of instances, can store cookies during your visit to our website, which are used for remarketing purposes. Please keep in mind that we are not and cannot be responsible for the content of websites that do not belong to us, i.e. that we do not control.

Our cookies do not contain personal information, such as your first and last name, or information about payment – they only store a „key“ connected to this type of data, once you sign in to your account.

If you wish to limit, block or delete cookies from any web page under our control, you can do this in your web browser settings. You need to be aware that doing so can cause our website to disable certain functionalities and they won't work.

If you need additional information regarding cookies, please visit: www.allaboutcookies.org

This is the list of cookies that we use and their purposes:

Category: Required

Required cookies help with the development of a website by enabling basic functions such as navigating and access to secure areas of a page. A web page cannot properly function without these cookies. The following describes the cookie name, cookie provider, type of cookie and the duration of a cookie:

Cookie name: PHPSESSID
Applied by: polleosport.hr
Duration: until the end of your session
Purpose of the cookie: technical, keeps user data
Source: polleosport.hr

Cookie name: cc_cookie_accept
Applied by: polleosport.hr
Duration: 12 months
Purpose of the cookie: stores that a user has seen the cookie
Source: polleosport.hr

Cookie name: currency
Applied by: polleosport.hr
Duration: 1 month
Purpose of the cookie: currency selection
Source: polleosport.hr

Cookie name: language
Applied by: polleosport.hr
Duration: 1 month
Purpose of the cookie: language selection
Source: polleosport.hr

Cookie name: lbrecentproduct
Applied by: polleosport.hr
Duration: 1 month
Purpose of the cookie: products that the user has already browsed
Source: polleosport.hr

Category: Statistics

Statistical cookies help the owners of the website to find out how users interact with web pages.

Cookie name: _ga
Applied by: polleosport.hr
Duration: 2 years
Purpose of the cookie: uses Google Analytics to separate users.
Source: polleosport.hr

Cookie name: _gid
Applied by: polleosport.hr
Duration: until the end of your session
Purpose of the cookie: uses Google Analytics to separate users.
Source: polleosport.hr

Cookie name: _dc_gtm_UA-#
Applied by: polleosport.hr
Duration: until the end of your session
Purpose of the cookie: Uses Google Tag Manager to control the loading of tags for Google Analytics
Source: polleosport.hr

Social Network Privacy Policy – „like“ and „share“

If you „share“ content with your frinds, or „like“ or „follow“ Polleo on one of the social networks we use, it is possible that you will  be sent cookies by one of those web pages. We do not control the settings of those cookies, but we sugget that you check „Privacy Policies“ of those third party websites.

Facebook: our website uses Facebook plug-ins (Facebook Inc., 1601 Willow Road, Menlo Park, California, 94025, USA). You can recognise Facebook plug-ins by the Facebook logo and the „Like“ button.

If you visit one of our pages that have this kind of plug-in, your browser connects to Facebook servers. The content of the Facebook plug-in is transferred directly to your browser and is input to the web page. Via this plug-in integration, Facebook receives the information that you accessed a page on our web destination. If you have a Facebook profile, you are logged in to Facebook during your visit to our web site or you save Facebook cookies on your computer, Facebook can assign a visit to your Facebook profile. If you interact with plug-ins, for example by clicking on the „Like“ button or by leaving a comment, an information is sent from your browser to Facebook where it's stored and, depending on your Facebook settings, can be displayed on your Facebook profile. If you do not wish for Facebook to save this information, log out of Facebook before visiting our website, or delete Facebook cookies.

For more information on the purpose and extent of data collecting, further processing and the use of information by Facebook please read Facebook's Privacy Policy: https://www.facebook.com/policy.php

Instagram: Our website uses Instagram plug-ins (Instagram LLC, 1601 Willow Road, Menlo Park, California, 94025, USA). Instagram plug-ins recognise you, for example, by using „Instagram Camera“.

Ako posjetite našu web lokaciju s takvim dodatkom, vaš preglednik uspostavlja izravnu vezu s poslužiteljima tvrtke Instagram. Instagram šalje sadržaj dodataka izravno u vaš preglednik i uključi ga na web stranicu. Kroz ovu integraciju dodataka, Instagram prima informaciju da ste pristupili odgovarajućoj stranici našeg mrežnog odredišta, čak i ako nemate korisnički profil na Instagramu, ili ukoliko trenutno niste prijavljeni na Instagram. Ti se podaci (uključujući vašu IP adresu) šalju izravno s vašeg preglednika na poslužitelj Instagrama u SAD-u i bivaju pohranjeni tamo. Ukoliko ste, međutim, prijavljeni na Instagram, Instagram može odmah dodijeliti vašu posjetu našoj stranici ili klik na „Instagram”” gumb izravno na vaš Instagram račun i ta se informacija također može prikazati vašim Instagram kontaktima. Dodatne informacije o opsegu i upotrebi podataka Instagrama i srodnim pravima potražite izravno na Instagramu: https://help.instagram.com/155833707900388

If you visit one of our pages that have this kind of plug-in, your browser connects to Instagram servers. Instagram sends plug-in content directly to yur browser and inputs it to the web page. By integrating plug-ins, Instagram receives information that you accessed a page on our web destination, even if you do not have an Instagram profile, or you are not logged in to Instagram. This information (including your IP adress) is sent directly from your browser to your Instagram account. This information can also be displayed to your Instagram contacts. You can find additional information about Instagram's use of information here: https://help.instagram.com/155833707900388

Our use of re-marketing

This website uses so-called retargeting. Retargeting is a JavaScrip code, embedded in the source code of this website. When a user visits one of the pages containing a retargeting code, a web advertising provider (for example, Google) stores a cookie in the Internet browser. This cookie is used to trigger retargeting („Interest based advertising“) on other websites.

Changes to our Cookie and Privacy Policy

This Policy is actively checked and updated if needed because we care about your privacy. Last changes to this policy were made on May 25th, 2018.

Contact us

In case you have any concern about your privacy and the way we use your personal information, please contact us. Please note that we will save our conversation, so that we could timely resolve any problems.

You can contact us at any time:
Polleo Adria d.o.o.
Samoborska cesta 134
HR – 10 000 Zagreb
Tel. 00385 0800 200 167
Fax. 00385 (0)1 6460 111
E-mail: zastitapodataka@polleosport.hr
Web: www.polleosport.hr

NE PROPUSTI AKCIJU

Prijavi se na naš Newsletter i budi u toku sa najnovijim akcijama i novostima!

Besplatan povrat za LEOCLUB LOYALTY članove Besplatan povrat*
*Do 100 dana besplatnog povrata za LeoClub članove.
Klikni i saznaj više.

Leo Club - Loyalty kartica

Sva prava pridržana © Polleo Sport 2008 - 2024
Polleo adria d.o.o. | Samoborska cesta 134, 10000 Zagreb, Hrvatska | OIB: 12791380945 | MBS: 08760884 | Trgovački sud u Zagrebu