Zašto bezokusni protein?
Kupci koji uzimaju bezokusnu varijantu whey proteina žele izbjeći umjetne aditive – arome, bojila i zaslađivače (sukraloza, acesulfam kalij, aspartam itd) i tako osigurati tijelu čim prirodniju formu proteina.
Bezokusna forma nekog proteina je i najčišća forma nekog proizvoda iz određene linije asortimana. Boje, arome i zaslađivači umanjuju koncentraciju proteina u proizvodu od 3-5 %. Kod lošijih i manje kvalitetnih proizvođača taj postotak ide i do 8%, što bitno umanjuje kvalitetu disperzije (miješanja) praha i tekućine, pa se često dobije obrok pun grudica. Prozvodi iz ove kategorije i dalje imaju visoku biološku vrijednost te visok udio aminokiselina.
Bezokusni proteini idealni su za recepte, jer su bezlični okusom (naturalni) – najsličniji okusom mlijeku u prahu, tako da neće narušiti okus nekog drugog sastojka koji je fokus tog recepta.