Protein soje (soy protein) odlikuje visoka koncentracija proteina. Proizvodi u našoj ponudi napravljeni su iz 100 % NE-GMO odmašćenih sojinih zrna, strogo kontroliranim procesom koji uklanja veliku količinu masti i ugljikohidrata iz sastava. Rezultat takvog procesa je proizvod sa visokim proteinskim sastavom te s minimalnom količinom masti i ugljikohidrata, a u potpunosti bez laktoze. Najbliži je povrtni protein koji podsjeća na onaj iz mesa i može se pohvaliti izvrsnim aminokiselinskim profilom.
Sojin protein idealan je izbor za vegetarijance, vegane i osobe s posebnim zahtjevima vezanim uz prehranu, poput intolerantnih na laktozu. Ovaj protein nepravedno označavaju kao iferioran u odnosu na ostale proteine poput proteina sirutke, no on je potpun izvor visoko kvalitetnih proteina i stoji jednako uz ostale izvore proteina, kao što su sirutka i mlijeko. Njegova umjerena stopa probavljivosti čini ga izvrsnim pratiteljem proteina sirutke.
Sojini proteini ne utječe na proizvodnju estrogena, kao što to neki mitovi sugeriraju. U brojnim studijama, koje se bave upravo tim problemom, nije uočena nikakva razlika između onih koji koriste sojin protein i onih koji koriste neki drugi.