Cijena

34,99 € / 263,63 kn
U cijene je uključen PDV

{{business_unit.name}} Neraspoloživo {{business_unit.name}} Količine ograničene {{business_unit.name}} Raspoloživo {{business_unit.name}} Dobavljivo u roku 3-5 radnih dana

Način primjene:
1 kapsula dnevno, uz jelo

  • s vremenskim otpuštanjem
  • Više energije za organizam i srce naročito
  • Izrazito snažan antioksidans

Natrol® CoQ-10™ sadrži čisti koenzim Q-10 u kapsulama. Za proizvodnju ovog suplementa Natrol® koristi najkvalitetniju sirovinu iz Japana, zemlje u kojoj liječnici CoQ-10 redovito propisuju srčanim bolesnicima i pacijentima u postoperativnom postupku.

O djelovanju koenzima Q-10 postoji više stotina dokumentiranih istraživanja koja ukazuju na njegovu efikasnost u preventivnoj terapiji. On je efikasan i snažan atioksidans koji štiti mitohondrije i staničnu membranu od oksidativnih procesa. Esencijalna je komponenta staničnog respiratornog ciklusa koji se odvija u mitohondrijima i generira ATP. Stoga ga zovu energetskom centralom.

Kada se uzima oralno CoQ-10 odlazi do mitohondrija gdje regulira oksidaciju masti i šećera u energiju. Nove studije govore da štiti LDL kolesterol od oksidacije (koji tek tada postaje naročito opasan), povećava proizvodnju energije u stanicama i usporava procese starenja. Suplementacija CoQ-10 bolesnicima sa srčanim oboljenjima povećava njihovu mogućnost vježbanja, a time pridonosi poboljšanju općeg stanja. Dobro ga je uzimati uz jelo jer se bolje apsorbira uz masti. CoQ-10 je relativno skup proizvod no dugoročna korist koju ovaj antioksidans pruža opravdava investiciju.

Ovaj proizvod ne sadrži: kvasac, pšenicu, kukuruz, mlijeko, soju, gluten, umjetne boje i arome, pridodan šećer, škrob ili prezervative.    

Način čuvanja: Na suhom i hladnom mjestu van dohvata djece!

O Koenzimu Q10

Koenzim Q-10 je važna, vitaminu slična komponenta prisutna u mnogim dijelovima tijela. U prirodi je poznato 10 komponenti koenzima Q, no koenzim Q10 jedini je prisutan u ljudskom organizmu.

Dva su bitna razloga važnosti koenzima Q10. Prvi-da je u mastima topiv antioksidans s jedinstvenom protektivnom funkcijom od slobodnih radikala za stanični energetski stroj znan pod imenom mitohondrij. Drugi-koenzim Q10 je nužan za proizvodnju energije u svim stanicama oganizma.

Iako je koenzim Q10 prisutan u stanicama biljaka i životinja, izvori prehrane ne osiguravaju dovoljne količine ovog nutrijenta.

Dokumentirana primjena

Uz gore spomenute karakteristike najvažnija primjena CoQ-10 povezana je s tretmanom i prevencijom krvožilnih i s njima povezanih bolesti, uključujući bolesti srca i aterosklerozu. Studije sugeriraju da CoQ-10 može reducirati učestalost pojave angine, da jača srčani mišić i blagotvorno utječe na kvalitetu i dužinu života osoba sa srčanim tegobama. Kod pacijenata s visokim krvnim tlakom uspjeva ga reducirati.

Liječnici koriste CoQ-10 u tretmanu raka dojke kao i na pacjentima koji primaju kemoterapiju. Potencijalnu korist od CoQ-10 mogu imati dijabetičari zbog činjenice da može pospješiti proizvodnju inzulina. Obećavajući rezultati u tretmanu s ovim koenzimom pokazali su se u primjeni na mišićnu distrofiju i oboljenja zubnog mesa.

Laboratorijska ispitivanja ukazuju da bi pacijenti koji boluju od Parkinsonove bolesti mogli imati koristi od suplementacije CoQ-10. Studija na 80 pacijenata s Parkinsonovom bolesti u ranoj fazi pokazala je da su ispitanici koji su uzimali CoQ-10 razvili manje simptoma od onih kojima je davan placebo.

I pretilost može biti povezana uz pomanjkanje CoQ-10, a studije sugeriraju uzimanje suplemenata može pospješiti gubitak težine i pomoći u liječenju sindroma kronične pretilosti. U studiji koja je uključivala neplodne muškarce CoQ-10 je povezan s povećanjem broja spermija, povećanom pokretljivosti i stopom oplodnje. Od koristi je i činjenica da CoQ-10 može štititi od popratnih pojava lijekova poput beta-blokatora i nekih antipsihotika. Uzimanje jednog ili više lijekova može spriječiti sintezu koenzima Q10.

U testovima na laboratorijskim životinjama, u kombinaciji s alfa lipoičnom kiselinom i acetil-L-karnitinom pokazuje obećavajuće rezultate vezane uz pamćenje i usporenje procesa starenja.

Toksičnost

Upoznajte ljekarnika i svog liječnika sa svim suplementima koje uzimate. Uvijek su moguće interakcije i popratni efekti s lijekovima. Ukoliko uzimate lijekove za srce upozorite liječnika o namjeri da uzimate CoQ-10. CoQ-10 jača srčani mišić i može utjecati na potrebne doze medikamenata koji su vam propisani.

† Ove informacije služe u informativne svrhe i nisu namijenjene dijagnosticiranju, tretmanu i liječenju bolest. Obratite se liječniku prije no što koristite ove ili bilo koje druge medicinske informacije u svrhu liječenja.

Pakiranje:

60 kapsula

Komentiraj i ocijeni proizvod

    DA     NE 
Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar.

Povezani artikli

NE PROPUSTI AKCIJU

Prijavi se na naš Newsletter i budi u toku sa najnovijim akcijama i novostima!

Besplatan povrat za LEOCLUB LOYALTY članove Besplatan povrat*
*Do 100 dana besplatnog povrata za LeoClub članove.
Klikni i saznaj više.

Leo Club - Loyalty kartica

Sva prava pridržana © Polleo Sport 2008 - 2022
Polleo adria d.o.o. | Samoborska cesta 134, 10000 Zagreb, Hrvatska | OIB: 12791380945 | MBS: 08760884 | Trgovački sud u Zagrebu