Cijena

19,99 € / 150,61 kn
U cijene je uključen PDV

{{business_unit.name}} Neraspoloživo {{business_unit.name}} Količine ograničene {{business_unit.name}} Raspoloživo {{business_unit.name}} Dobavljivo u roku 3-5 radnih dana

Način primjene: 1. dnevno uz obrok

  • Snažan univerzalni antioksidans
  • Topiva u mastima i vodi
  • Vrlo dobar dodatak prehrani za sportaše i akivne ljude
  • Preporuka uzimanja za sve koji su prešli četrdesetu

Lipoic Acid (Lipoična kiselina) je snažan antioksidans koji čuva organizam od oksidativnih procesa vezanih uz starenje ili fizičku aktivnost. lipoična kiselina može pomoći stanicama u pretvorbi glukoze i tako stabilizirati razinu šećera u krvi. Desetljećima se koristi u kliničkom tretmanu dijabetesa.

Za razliku od većine antioksidanata koji pružaju ciljanu zaštitu od određenih procesa, topiva u masti i vodi, ona je univerzalni antioksidans koj na sebe može preuzeti i funkcije npr. C ili E vitamina u slučaju deficijencije. Ima sposobnost prelaženja krvno moždane barijere i može ublažiti posljedice moždanog udara.

Iako je organizam samostalno proizvodi, s godinama se njeno prisustvo značajno smanjuje. Dodatno uzimanje jedne kapsule dnevno dobra je odluka za sve koji su prešli četrdesetu. lipoična kiselina spada u grupu proizvoda za koje postoji naznaka da može utjecati na produljenje životnog vijeka.

Alfa lipoična kiselina

Mnoga istraživanja potvrđuju da je lipoična kiselina (alpha lipoic acid) vrlo važan antioksidans. Jedna od njenih ključnih karakteristika je topivost kako u masti tako i u vodi. To joj omogućava široku antioksidativnu zaštitu tjelesnih sustava, pa zovu i univerzalnim antioksidansom.

Crveno meso najbolji je prehrambeni izvor lipoične kiseline. Male količine mogu se naći u listovima nekih biljaka, špinatu, brokoli, krumpiru i rajčici.

Lipoična kiselina djeluje protektivno od oksidativnih procesa širom organizma. Može poduprijeti proizvodnju energije u stanicama i povećati efikasnost ostalih antioksidanata. Lipoična kiselina može umanjiti štetno djelovanje toksičnih metala poput žive, kadmija, olova, bakra, maganovih i cinkovih iona.

Alfa lipoična kiselina može imati važnu terapeutsku ulogu u osoba zaraženih HIV virusom budući da koči replikaciju virusa. Pomaže održanju zdravog vida, prevenciji i tretmanu katarakte i glaukoma. Za dijabetičare također može biti od koristi jer pomaže organizmu da uspostavi bolju razinu šećera, a ujedno povoljno djeluje na neke neurološke popratne efekte povezane s bolešću. Može pomoći u prevenciji razvoja hiperglikemije. Studije na životinjama naslućuju da alfa lipoična kiselina vjerojatno djeluje usporavajuće na normalne procese starenja srca.

Antioksidativna svojstva, vjeruje se, imaju blagotvorno djelovanje u poboljšanju brojnih komplikacija povezanih s hepatitisom C. Praćena je grupa od tri pacjenta koji su uzimali lipoičnu kiselinu sa selenom i sylimarinom i osjetili značajno poboljšanje, čak toliko da su se mogli uključiti u normalan život, bez potrebe za transplantacijom jetre.

Mala studija u Njemačkoj (9 pacjenata) upućuje na moguće povoljno djelovanje na pacijente s Alzheimerovom bolesti. Tretirani su dozama od 600 mg dnevno, u periodu od 14 mjeseci, nakon čega su uspješno riješili testove koji se uobičajeno primjenjuju za procjenu oboljelih od ove bolesti. Studije na laboratorijskim životinjama pokazale su poboljšanje pamćenja kada je lipoična kiselina davana u kombinaciji s acetil-L-karnitinom i koenzimom Q10. Koristi se i kao dopunski tretman kod moždanog udara. Ova djelovanja zahvaljuje činjenici da je jedna od rijetkih supstanci koja prelazi hemoencefalnu barijeru i snažno štiti mozak od djelovanja slobodnh radikala.

Ovaj proizvod ne sadrži: kvasac, pšenicu, kukuruz, mlijeko, soju, gluten, umjetne boje i arome, pridodan šećer, škrob ili prezervative.    

Način čuvanja: Na suhom i hladnom mjestu van dohvata djece!

† Ove informacije služe u informativne svrhe i nisu namijenjene dijagnosticiranju, tretmanu i liječenju bolest. Obratite se liječniku prije no što koristite ove ili bilo koje druge medicinske informacije u svrhu liječenja.

Pakiranja:

50 kapsula (od 300 mg)

    DA     NE 
Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar.

NE PROPUSTI AKCIJU

Prijavi se na naš Newsletter i budi u toku sa najnovijim akcijama i novostima!


Prijavom na Newsletter pristajem na uvjete korištenja i dajem privolu za primanje promotivnih obavijesti

Neispravan e-mail.

Leo Club - Loyalty kartica

Sva prava pridržana © Polleo Sport 2008 - 2022
Polleo adria d.o.o. | Samoborska cesta 134, 10000 Zagreb, Hrvatska | OIB: 12791380945 | MBS: 08760884 | Trgovački sud u Zagrebu