Imuniteta

Imunološki sustav je zaštitni sustav našeg tijela. Svakog dana naše se tijelo suočava s napadima izvana. Bakterije, virusi i druge vrste zlonamjernih parazita pokušavaju doći do našeg tijela, kako bi cirkulirali i oslabili naš imunološki sustav. Uloga imunološkog sustava je braniti tijelo od svih ovih prijetnji. Stoga ga je bitno ojačati.

Neke od temeljnih smjernica kako možemo pomoći našem imunološkom sustavu, te činiti ga zdravim i efikasnim, jeste osigurati mu dovoljno kvalitenog sna, tjelesne aktivnosti te prije svega raznovrsnog voća i povrća. Hrana biljnog podrijetla i cjelovite žitarice bogate su vitaminima, mineralima, ali i antioksidansima koji mogu pomoći u borbi sa lošim mikroorganizmima. Uz osiguravanje dovoljnih količina minerala i vitamina, jednako je važno da osiguramo tijelu i dovoljne količine kvalitetnih zdravih masti, kojima obiluje riba, chia smjenke, orašasti plodovi i sl. Dokazano je da omega-3 masne kiseline sudjeluju u borbi protiv upala u tijelu. Uz omegu-3, svakako se preporučavaju i probiotici. Uzimanje probiotika dovodi do pojačanog izlučivanja mucina (sluzi koja štiti površinu crijeva), suprimira se rast loših bakterija u crijevima i tijelo se bolje bori protiv mikroorganizama.

Preventivno uzimanje vitamina C u dozi od 100-200 mg dnevno pomaže imunološkom sustavu te pozitivno utječe na upalne stanice (povećava njihovu aktivnost). Nadalje, nedostatak vitamina D povećava šanse za razvoj infekcije i autoimunih bolesti. Njegov manjak se očituje umorom, mišićnom slabošću, depresijom, nesanicom, učestalim infekcijama i glavoboljama. Cink u organizmu sudjeluje u razvoju imunoloških stanica te njegov nedostatak može potencirati njihovu apoptozu (umiranje), a uzimanje 75 mg cinka tijekom bolesti/prehlade može dovesti do skraćenja trajanja bolesti. Beta-glukan je jedan od najkorištenijh suplemenata kada je u pitanju imunitet. Ovaj suplement nastaje izolacijom iz kvasaca i gljiva, a dokazano je da snižava razine kolesterola u krvi. Također se smatra da potiče proizvodnju leukocita i trombocita te aktivira makrofage, čime pospješuje imunitet i smanjuje simptome prehlade i gripe te infekcije gornjeg dijela respiratornog sustava.

Naši dodaci prehrani rješenje su za jačanje imunološkog sustava tijekom cijele godine. Zahvaljujući našim dodacima prehrani, svoju prirodnu obranu možete podržati ojačanim imunološkim sustavom.

Filtriraj
Cijena
Raspon: 149 kn - 515 kn
Brand
Ne sadrži
Pakiranje
Volumen/Gramaža
Immunity+ NAC 1000, 60 kapsula
Leovital
180,00kn
Aminoplus immun, 30 vrećica
Stada
515,00kn
Besplatna dostava
Colostrum Powder, 85 g
Now Foods
199,99kn
CBD kapi 15 %, 10 ml
Herbal Therapy
399,99kn
Mega Ginseng, 100 kapsula
Scitec Nutrition
169,99kn
Immune Boost, 30 kapsula
Natrol
249,99kn

NE PROPUSTI AKCIJU

Prijavi se na naš Newsletter i budi u toku sa najnovijim akcijama i novostima!


Prijavom na Newsletter pristajem na uvjete korištenja i dajem privolu za primanje promotivnih obavijesti

Neispravan e-mail.

Leo Club - Loyalty kartica

Sva prava pridržana © Polleo Sport 2008 - 2022
Polleo adria d.o.o. | Samoborska cesta 134, 10000 Zagreb, Hrvatska | OIB: 12791380945 | MBS: 08760884 | Trgovački sud u Zagrebu