Goveđi proteini dobivaju se iz goveđeg mesa (najčešće goveđeg kolagena) i doprinose rastu i održavanju čiste mišićne mase. Sadrže sveobuhvatan aminokiselinski profil, uključujući sve esencijalne aminokiseline. Nemaju laktoze u sastavu, a uz to imaju nizak udio masti i šećera. Nešto dulje se apsorbiraju nego whey proteini, a konzumiraju ih najviše osobe koje izbjegavaju mlijeko i mliječne proteine radi laktoze, te oni koji imaju alergijske reakcije na sojine proteine ili neke druge izvore.
Goveđe proteine koristimo kao i svaki drugi izvor proteina – kako bi upotpunili dnevni unos i postigli bolje rezultate u izgradnji ili očuvanju mišićne mase. Mogu biti proteinska osnova, ukoliko nemamo proteinsku namirnicu za određeni obrok, ili jednostavno za oporavak/izgradnju nakon treninga. Po obroku se uzima količina kao i whey-a, cca 30-40g.