QNT L-Carnitine

L-Karnitin je biološki aktivna tvar prirodno prisutna u organizmu. Sigurna je i učinkovita supstanca koja igra ključnu ulogu u raspadanju masnoća i proizvodnji energije u ljudskom tijelu. Njegova osnovna uloga je prijenos masnih kiselina u unutrašnjost mitohondrija - staničnih "elektrana" u kojima se, između ostalog, odvija razgradnja masnih kiselina. Upravo zbog toga, najveće koncentracije karnitina nalazimo u tkivima koja masne kiseline koriste kao primarni izvor energije - srce i skeletni mišići.

U zdravom organizmu u normalnim uvjetima (odsutstvo psihičkog i fizičkog stresa), organizam u jetri i bubrezima stvara karnitin u količini dovoljnoj za zadovoljavanje svojih potreba. Karnitin se iz jetre i bubrega transportira u već spomenuta tkiva koja masne kiseline koriste kao izvor energije. Za proizvodnju L-karnitina u organizmu, osim aminokiselina lizina i metionina, potrebni su i vitamin C, vitamin B6, niacin i željezo.

Prirodni izvori karnitina su crveno meso sisavaca, posebice govedina, ali i pšenica, avokado, šparoge i kikiriki. Iako ga sadrže navedene namirnice, značajne količine ovog nutrijenta se ne mogu unijeti hranom, već je za to potrebna dodatna suplementacija, koja je razvijena za sve one koji žele sagorjeti masnoću i poboljšati tjelesnu učinkovitost. L-karnitin je, prema brojnim istraživanjima, poznat po utjecaju na rast i razvoj mišića, povećanje energije i otpornosti na umor mišića, kao i pri oporavku nakon vježbanja.

Novo

Filtriraj
Cijena
Raspon: 24 € - 25
Brand
Ne sadrži
Okus
(1)
QNT

24,99 €


NE PROPUSTI AKCIJU

Prijavi se na naš Newsletter i budi u toku sa najnovijim akcijama i novostima!

Besplatan povrat za LEOCLUB LOYALTY članove Besplatan povrat*
*Do 100 dana besplatnog povrata za LeoClub članove.
Klikni i saznaj više.

Leo Club - Loyalty kartica

Sva prava pridržana © Polleo Sport 2008 - 2024
Polleo adria d.o.o. | Samoborska cesta 134, 10000 Zagreb, Hrvatska | OIB: 12791380945 | MBS: 08760884 | Trgovački sud u Zagrebu