Polleo Sport Proseries l-arginin

Arginin je uvjetno esencijalna aminokiselina koju je naš organizam sposoban proizvesti u normalnim okolnostima. Međutim, u periodima fizičkog ili psihičkog stresa, organizmu su potrebne veće količine arginina koje uobičajena prehrana ne može zadovoljiti. Osim što sudjeluje u izgradnji proteina, arginin u organizmu predstavlja supstrat za stvaranje dušikovog oksida - iz njega se u stanicama krvnih žila i imunološkog sustava stvara dušični oksid (NO) koji širi krvne žile i sudjeluje u radu imunološkog sustava. Sukladno istraživanjima, smatra se da L-arginin potiče izlučivanje inzulina i hormona rasta te na taj način pospješuje mišićnu izgradnju. Stvaranje dušikovog oksida i posljedično širenje krvnih žila poboljšava prokrvljenost mišića te tako povećava opskrbu kisikom i drugim hranjivim tvarima. Stoga, prema istraživanjima, suplementacija argininom kao posljedicu može imati poboljšanje sportskih performansi (bolja izdržljivost kod dugih i intenzivnih treninga) i rast mišićne mase.

L-Arginin sudjeluje u sintezi kreatina, zbog čega je popularan sastojak u "pre-workout" formulama i u obliku dodatka prehrani omiljen među sportašima i bodybuilderima. Također, smatra se da arginin može pozitivno utjecati na rad imunološkog sustava, da sudjeluje u metabolizmu ugljikohidrata i obnovi stanica te pomaže kod snižavanja razine kolesterola u krvi i ubrzavanja zacjeljivanja rana te opeklina.

Arginin je idealan za sve one koji se bave vježbanjem u teretani te težim i zahtjevnijim treningom. S obzirom na to da širi krvne žile i prenosi hranjive tvari u mišiće, produžuje trajanje i kvalitetu treninga te otklanja umor. Također je odličan za podizanje i poboljšanje seksualnih performansi te ga 50% korisnika (uz Tribuluse) kupuje isključivo zbog toga. Uzimanje praha najlakši je i najbrži način za pokriće povećane potražnje organizma za L-argininom.

Novo

Filtriraj
Cijena
Raspon: 19 € - 20
Brand
Ne sadrži
Okus
Pakiranje
Volumen/Gramaža

Polleo Sport Proseries

19,99 €


NE PROPUSTI AKCIJU

Prijavi se na naš Newsletter i budi u toku sa najnovijim akcijama i novostima!

Besplatan povrat za LEOCLUB LOYALTY članove Besplatan povrat*
*Do 100 dana besplatnog povrata za LeoClub članove.
Klikni i saznaj više.

Leo Club - Loyalty kartica

Sva prava pridržana © Polleo Sport 2008 - 2024
Polleo adria d.o.o. | Samoborska cesta 134, 10000 Zagreb, Hrvatska | OIB: 12791380945 | MBS: 08760884 | Trgovački sud u Zagrebu