CoQ-10 100 mg, 60 kapsula

CoQ-10 100 mg, 60 kapsula

313,00kn
 • WEBSHOP
  Količine ograničene
  SPLIT
  Količine ograničene
  VELESAJAM
  Količine ograničene
  OSIJEK
  Količine ograničene
  VARAŽDIN
  Količine ograničene
  WEST GATE
  Količine ograničene
  ZADAR
  Količine ograničene
  ARENA
  Količine ograničene
  PORTANOVA
  Količine ograničene
  RIJEKA
  Količine ograničene
  CENTAR ZG
  Neraspoloživo
  OZALJSKA ZG
  Količine ograničene
  CC EAST
  Količine ograničene
  TOWER CENTAR (Rijeka)
  Količine ograničene

CoQ-10 100 mg, 60 kapsula

Način primjene:
1 kapsula dnevno, uz jelo

 • s vremenskim otpuštanjem
 • Više energije za organizam i srce naročito
 • Izrazito snažan antioksidans

Natrol® CoQ-10™ sadrži čisti koenzim Q-10 u kapsulama. Za proizvodnju ovog suplementa Natrol® koristi najkvalitetniju sirovinu iz Japana, zemlje u kojoj liječnici CoQ-10 redovito propisuju srčanim bolesnicima i pacijentima u postoperativnom postupku.

O djelovanju koenzima Q-10 postoji više stotina dokumentiranih istraživanja koja ukazuju na njegovu efikasnost u preventivnoj terapiji. On je efikasan i snažan atioksidans koji štiti mitohondrije i staničnu membranu od oksidativnih procesa. Esencijalna je komponenta staničnog respiratornog ciklusa koji se odvija u mitohondrijima i generira ATP. Stoga ga zovu energetskom centralom.

Kada se uzima oralno CoQ-10 odlazi do mitohondrija gdje regulira oksidaciju masti i šećera u energiju. Nove studije govore da štiti LDL kolesterol od oksidacije (koji tek tada postaje naročito opasan), povećava proizvodnju energije u stanicama i usporava procese starenja. Suplementacija CoQ-10 bolesnicima sa srčanim oboljenjima povećava njihovu mogućnost vježbanja, a time pridonosi poboljšanju općeg stanja. Dobro ga je uzimati uz jelo jer se bolje apsorbira uz masti. CoQ-10 je relativno skup proizvod no dugoročna korist koju ovaj antioksidans pruža opravdava investiciju.

Ovaj proizvod ne sadrži: kvasac, pšenicu, kukuruz, mlijeko, soju, gluten, umjetne boje i arome, pridodan šećer, škrob ili prezervative.    

Način čuvanja: Na suhom i hladnom mjestu van dohvata djece!

O Koenzimu Q10

Koenzim Q-10 je važna, vitaminu slična komponenta prisutna u mnogim dijelovima tijela. U prirodi je poznato 10 komponenti koenzima Q, no koenzim Q10 jedini je prisutan u ljudskom organizmu.

Dva su bitna razloga važnosti koenzima Q10. Prvi-da je u mastima topiv antioksidans s jedinstvenom protektivnom funkcijom od slobodnih radikala za stanični energetski stroj znan pod imenom mitohondrij. Drugi-koenzim Q10 je nužan za proizvodnju energije u svim stanicama oganizma.

Iako je koenzim Q10 prisutan u stanicama biljaka i životinja, izvori prehrane ne osiguravaju dovoljne količine ovog nutrijenta.

Dokumentirana primjena

Uz gore spomenute karakteristike najvažnija primjena CoQ-10 povezana je s tretmanom i prevencijom krvožilnih i s njima povezanih bolesti, uključujući bolesti srca i aterosklerozu. Studije sugeriraju da CoQ-10 može reducirati učestalost pojave angine, da jača srčani mišić i blagotvorno utječe na kvalitetu i dužinu života osoba sa srčanim tegobama. Kod pacijenata s visokim krvnim tlakom uspjeva ga reducirati.

Liječnici koriste CoQ-10 u tretmanu raka dojke kao i na pacjentima koji primaju kemoterapiju. Potencijalnu korist od CoQ-10 mogu imati dijabetičari zbog činjenice da može pospješiti proizvodnju inzulina. Obećavajući rezultati u tretmanu s ovim koenzimom pokazali su se u primjeni na mišićnu distrofiju i oboljenja zubnog mesa.

Laboratorijska ispitivanja ukazuju da bi pacijenti koji boluju od Parkinsonove bolesti mogli imati koristi od suplementacije CoQ-10. Studija na 80 pacijenata s Parkinsonovom bolesti u ranoj fazi pokazala je da su ispitanici koji su uzimali CoQ-10 razvili manje simptoma od onih kojima je davan placebo.

I pretilost može biti povezana uz pomanjkanje CoQ-10, a studije sugeriraju uzimanje suplemenata može pospješiti gubitak težine i pomoći u liječenju sindroma kronične pretilosti. U studiji koja je uključivala neplodne muškarce CoQ-10 je povezan s povećanjem broja spermija, povećanom pokretljivosti i stopom oplodnje. Od koristi je i činjenica da CoQ-10 može štititi od popratnih pojava lijekova poput beta-blokatora i nekih antipsihotika. Uzimanje jednog ili više lijekova može spriječiti sintezu koenzima Q10.

U testovima na laboratorijskim životinjama, u kombinaciji s alfa lipoičnom kiselinom i acetil-L-karnitinom pokazuje obećavajuće rezultate vezane uz pamćenje i usporenje procesa starenja.

Toksičnost

Upoznajte ljekarnika i svog liječnika sa svim suplementima koje uzimate. Uvijek su moguće interakcije i popratni efekti s lijekovima. Ukoliko uzimate lijekove za srce upozorite liječnika o namjeri da uzimate CoQ-10. CoQ-10 jača srčani mišić i može utjecati na potrebne doze medikamenata koji su vam propisani.

† Ove informacije služe u informativne svrhe i nisu namijenjene dijagnosticiranju, tretmanu i liječenju bolest. Obratite se liječniku prije no što koristite ove ili bilo koje druge medicinske informacije u svrhu liječenja.

Pakiranje:

60 kapsula

Napišite recenziju

Napomena: HTML nije preveden!
Loše             Dobro