Sve naše poslovnice su otvorene. #lionsfightback Pročitaj više

Neispravan email.

-50%

Pšenična trava u prahu, 200 g

99,99kn 50,00kn
-+

Pšenična trava u prahu, 200 g

Naša pšenična trava raste na otvorenim poljima iz organskog uzgoja. Takav splet prirodnog sunčeva svjetla i bogatog prirodnog tla obećava asimilaciju hranjivih tvari u razvoju mladica. Mladice se beru kada razine hranjivih tvari dosegnu svoj vrhunac. Naša pšenična trava bogata je sa svim hranjivim tvarima, vitaminima i klorofilom, od trenutka rezanja, sušenja i mljevenja u zeleni prah.

Što je pšenična trava?
Jedan od Naturyinih najpoznatijih proizvoda; organska pšenična trava u prahu  je fantastičan izvor klorofila, vitamina, minerala i aminokiselina. Pšenična trava sadrži izdanke mladih biljaka pšenice. Pšenica se konzumira tisućama godina i još uvijek je jedna od najboljih i najčešćih svjetskih usjeva, pokrivaju oko trećinu svjetske poljoprivrede. Popularnost pšenične trave raste tijekom 1940. Poljoprivredni kemičar dr. Charles F. Schnabel dovodi pšeničnu travu u pozornost šire javnosti.
Pšenična trava ima slična nutritivna svojstva kao i ječmena trava, ali ima slađi okus. Iako se često spominje kao osnova detoksikacije organizma, mnogi koriste njezin širok spektar nutrijenata na dnevnoj bazi, kao odličan dodatak zdravoj i uravnoteženoj prehrani.

Uzgoj
Naša pšenična trava uzgaja se na organskoj farmi na sjeveru Kine. To područje je certificirano kao organsko od Udruge tla i EU, što znači da podliježe strogim provjerama u svakoj fazi proizvodnje. Farmu redovito pregledavaju  međunarodna organska certifikacijska tijela. Sjeme pšenične trave sadi se u studenom, a bere sljedećeg proljeća. Njen napredak se pozorno prati, te se ručno bere neposredno prije razvoja. Biljka se priprema za tranziciju iz vegetativne u reproduktivnu fazu rasta. Ona tada nagomilava ogromne količine hranjivih tvari i energije. Tada je vrijeme za ručno rezanje pšenične trave. Nakon rezanja pšenična trava se čisti i odabiru se najkvaliteniji dijelovi za daljnju obradu. Pšenična trava se nakon selekcije suši i melje u fini prah. Proces od polja do gotovog proizvoda je završen u roku od dva sata, kako bi se sačuvalo što više hranjivih tvari.

Znanstvene činjenice
Pšenična trava je bogat izvor hranjivih tvari, uključujući i široki spektar vitamina, minerala i aminokiselina. Sadrži veći broj enzima, kao što su amilaze, superoksid dismutaze i citokrom oksidaze.
Pšenična trava je izvor vitamina, posebno  A, C, E i K vitaminima te B-kompleksom. Ti vitamini pridonose radu velikog broja organskih sustava.  Pšenična trava je izvor željeza i magnezija. Željezo pridonosi normalnom transportu kisika u organizmu, a magnezij pridonosi  zdravlju mišića i kostiju.
Postotak klorofila čini velik dio spojeva u pšeničnoj travi. Po molekularnoj strukturi klorofil je sličan  hemoglobinu u ljudskoj krvi. Wheatgrass sadrži širok spektar aminokiselina, uključujući svih esencijalnih aminokiselina, koje se ne mogu  može sintetizirati u tijelu i zato moraju nadoknaditi prehranom. Aminokiseline su građevni blokovi i oni pomažu u izgradnji i oporavku tkiva. Pšenična trava sadrži esencijalne masne kiseline koje ljudski organizam ne može sam proizvesti. Pšenična trava  je također bogata vlaknima, što čini oko 42% našeg praha.

Značajke proizvoda:

  • Certifikat organskog uzgoja
  • sadrži klorofil i vitamine
  • Sadrži sve esencijalne aminokiseline

Upotreba: Kada ljudi pomisle na pšeničnu travu vjerojatno zamisle mali zeleni napitak. Ovisno o vašem osobnom ukusu, možda želite jednostavno pomiješati pšeničnu travu u čaši vode ili ako smatrate  taj okus malo previše travnat, možda vam je draže da kombinirati ga s voćnim sokom. Postoji mnogo različitih recepata koji se mogu naći na internetu. Pšeničnu travu može se kombinirati sa svim vrstama voća i povrća kako bi ste napraviti hranjivu i bogatu mješavinu. Pšeničnu travu također možete uključiti u kuhanje ili koristiti kao preljev za salatu ili umak. Može se dodavati  u većinu recepata, uključujući tijesta, juhe, energetske pločice.

Sastav:

Hranjiva vrijednost u 100g proizvoda
Energetska vrijednost kJ/kcal 159 kcal
Proteini 21,5 g
Ugljikohidrati 75,5 g 
- od toga šećeri 21,8 g
Masti 2,4 g
- od toga zasićene 0,3 g
Vlakna 42,1 g
Natrij 0,2 g
Magnezij 137 mg
Cink 1,9 mg

Zemlja porijekla: Kina

Naturya certifikati

Pakiranje:

200 g

Napišite recenziju

Napomena: HTML tagovi nisu dopušteni i ne prikazuju se kao HTML!
    Loše           Dobro

Pretplati se na Newsletter

Prijavi se i budi u tijeku sa najboljim akcijama i najnovijom ponudom.

Dajem privolu za primanje Newsletter-a.

Neispravan e-mail.

Diners Maestro MasterCard Visa WS Pay PayPal SSL secured
Sva prava pridržana © Polleo Sport 2008 - 2020
Polleo adria d.o.o. | Samoborska cesta 134, 10000 Zagreb, Hrvatska | OIB: 12791380945 | MBS: 08760884 | Trgovački sud u Zagrebu