Vitamini i minerali za djecu

Djeci u razvoju potrebna je energija koju dobivaju iz hranjivih tvari, vitamina i minerala. Vitamini i minerali bitni za rast i razvoj djece su vitamin A, B-vitamini, vitamin C, D, E, kalcij, željezo i omega-3 masne kiseline.

Vitamin A od velike je važnosti za vid i jačanje imunološkog sistema. Vitamini B, posebice B12, B6, biotin, nijacin i folna kiselina od velike su važnosti za živčani sustav, izmjenu tvari u organizmu te proizvodnju energije. Također sudjeluju u proizvodnji crvenih krvnih stanica. Vitamin C je važan za očuvanje vezivnog tkiva, kostiju i krvnih žila. Poznat je po tome da jača imunološki sistem. Vitamin D bitan je za jačanje kostiju i zubi. Potiče ugradnju kalcija u kosti. Vitamin E štiti organizam od slobodnih radikala zahvaljujući jakom antioksidativnom djelovanju. Kalcij je osnovna komponenta kostiju i zubi. Željezo prenosi kisik od pluća do stanica, a omega-3 masne kiseline dobre su rast i razvoj mozga te mentalnih sposobnosti djeteta.

Uravnotežena prehrana opskrbiti će djecu svim važnim hranjivim tvarima. Dodaci prehrani nisu zamjena za zdravu prehranu, ali mogu pomoći u slučaju nedostatke pojedinih hranjivih tvari.

Filtriraj
Cijena
Raspon: 8 € - 22
Kategorija
Brand
Pakiranje
Volumen/Gramaža
(21)
Leovital

21,99 €


(5)
Leovital

14,99 €Myprotein

8,99 €


(1)
Myprotein

14,99 €


NE PROPUSTI AKCIJU

Prijavi se na naš Newsletter i budi u toku sa najnovijim akcijama i novostima!

Besplatan povrat za LEOCLUB LOYALTY članove Besplatan povrat*
*Do 100 dana besplatnog povrata za LeoClub članove.
Klikni i saznaj više.

Leo Club - Loyalty kartica

Sva prava pridržana © Polleo Sport 2008 - 2024
Polleo adria d.o.o. | Samoborska cesta 134, 10000 Zagreb, Hrvatska | OIB: 12791380945 | MBS: 08760884 | Trgovački sud u Zagrebu