Konopljin protein u prahu, 300 g
Konoplja je proglašena ekološkim usjevom s malim utjecajem na okoliš u odnosu na pšenicu (srednjeg utjecaja) i šećernu repu (visokog utjecaja). Nakon žetve, cijelo sjeme konoplje se očisti i suši prije prolaska kroz detektore metala i kamena. Sjemenke se potom hladno prešaju, u procesu koji od konoplje stvara „pogaču“ i ulje konoplje. Ulje konoplje nije izgubljeno, postaje zdravo ulje a „pogača“ se koristi za proizvodnju konopljinog proteina u prahu. Naturya konoplja se prerađuje u visoko tehnološkom objektu. Konopljina „pogača“ usitnjava se procesom mljevenja prije prolaska kroz posebno dizajnirano sito koje izolira vlakana konoplje. Nakon ovakve ekstrakcije, konopljin prah se stavlja u pakiranje koje se hermetički zatvara. Konoplja u prahu je sirova: tijekom obrade se koriste samo hladne i mehaničke metode, čime se sprječava izlaganje toplini i na taj način sprječava oštećenje esencijalnih masnih kiselina.
Konoplja u prahu ima 50% proteina, a sadrži sve esencijalne aminokiseline. Protein se u organizmu koristi za izgradnju i obnovu tkiva, kao što su mišići i kosti. Dva glavna proteina konoplje su edestin i albumin, od kojih se oba lako apsorbiraju u organizmu i opskrbljuju ga svim esencijalnim aminokiselinama.
Konoplja sadrži esencijalne masne kiseline: omega -3, omega-6 i omega-9. Ima količine omega-6 i omega-3 u omjeru 3:1 koji se smatra optimalnim za ljudsko zdravlje. Iako taj omjer varira ovisno o zdravlju i stilu života pojedinca, dobar vodič je pokušati povećati omega-3, a pritom smanjiti omega-6. Omega-3 masne kiseline doprinose normalnoj funkciji srca u količini od 250 mg dnevno. Konoplja je bogata vlaknima, koja čine većinu ugljikohidrata. Vlakna doprinose normalnom radu crijeva te smanjuju resorpciju ugljikohidrata i masti iz crijeva.
Konoplja u prahu ima suptilan okus, poput oraha, koji se nježno spaja u većini recepata. Uključite ga u prehranu kao dodatak slatkim i slanim kolačima, napravite od njega kolačiće ili energetske pločice, a možete ga iskoristiti za pripravljanje domaćeg humusa. Konoplja u prahu pruža proteinima bogat dodatak granoli, žitaricama te jogurtu. Naravno, konopljin protein u prahu je takođeru odličan dodatak za smoothie, njegov delikatan okus uklapa se u sve vrste kombinacija - zeleni ili voćni.
Značajke proizvoda:
- Certificirani organski
- Sirov
- Omjer omega-6:omega-3 je 3:1
- 50% proteina
- Sadrži sve esencijalne aminokiseline
Upotreba:
Koristite kao dodatak sokovima, šejkovima, frapeima i smoothijima. Za opće poboljšanje zdravstvenog stanja dovoljno je konzumirati 2 žlice proteinskog praha konoplje dnevno. Za sportaše s napornim treninzima preporučuje se 3 žlice 3 puta dnevno. Za optimalno iskorištavanje hranjivih tvari kod sportaša, preporuča se konzumirati prah 30 minuta prije treninga i 30 minuta nakon treninga.
Sastav:
Prosječne hranjive vrijednosti |
u 100 g |
Energetska vrijednost kJ/kcal |
1633 kj / 389 kcal |
Bjelančevine |
57 g |
Ugljikohidrati |
6,1 g |
- od čega šećeri |
6,1 g |
Masti |
15 g |
- od čega zasićene |
1,4 g |
- od čega mononezasićene |
1,8 g |
- od čega polinezasićene |
11 g |
Vlakna |
0,1 g |
Sol |
0,1 g |
Sastojci: 100 % konopljin protein u prahu.
Informacije o alergenima: Može sadržavati orašaste plodove u tragovima.

Pakiranje:
300 g