Minerali za djecu

Djeci trebaju minerali i vitamini za pravilan rast i razvoj. Minerali potrebni djeci da postanu veliki i jaki su prije svega kalcij, željezo, magnezij, cink, jod i selen. Kalcij je osnovna sastavna komponenta kostiju i zubi. Što više koštane mase nakupimo u mladosti, imati ćemo više rezerve za izgradnju kosti u odrasloj dobi. Željezo je neophodno za rast i razvoj djece. Crvene krvne stanice koriste željezo za transport kisika od pluća do stanica. Također, bitan je za razvoj kognitivnih i mentalnih sposobnosti djece. Jod igra također bitnu ulogu u razvoju, dok cink jača imunološki sustav, tj. obrambene stanice koje štite organizam od štetnih bakterija i virusa te je sastavni dio preko 70 enzima u tijelu. Magnezij igra ulogu u izmjeni tvari u koštanom tkivu i važan je za normalo funkcioniranje živčanog sustava. Selen je sastavni dio kostiju i zubi te bitan za normalno funkcioniranje mišića.

Dodaci prehrani ne mogu zamijeniti zdravu prehranu, ali mogu biti od velike pomoći u slučaju nedostataka i manjka određenih hranjivih tvari.

Filtriraj
Cijena
Raspon: 19 € - 20
Kategorija
Brand
Pakiranje
Volumen/Gramaža

NE PROPUSTI AKCIJU

Prijavi se na naš Newsletter i budi u toku sa najnovijim akcijama i novostima!

Besplatan povrat za LEOCLUB LOYALTY članove Besplatan povrat*
*Do 100 dana besplatnog povrata za LeoClub članove.
Klikni i saznaj više.

Leo Club - Loyalty kartica

Sva prava pridržana © Polleo Sport 2008 - 2024
Polleo adria d.o.o. | Samoborska cesta 134, 10000 Zagreb, Hrvatska | OIB: 12791380945 | MBS: 08760884 | Trgovački sud u Zagrebu