Echinacea Goldenseal, 60 tableta

Echinacea Goldenseal, 60 tableta
Cijena: 96,00kn
  • Raspoloživost:  

Echinacea Goldenseal, 60 tableta

Način primjene:
1 do 2 tablete, jednom dnevno ili prema uputi liječnika ili ljekarnika, uz jelo.

Može se uzimati najviše 8 tjedana za redom, a zatim je potrebno napraviti pauzu od tjedan dana nakon čega je moguće nastaviti slijedeći ciklus.

  • potpora imunitetetu čitave sezone
  • sinergističko djelovanje dvije dobro poznate biljke
  • 360 mg Echinacea (Echinacea purpurea), nadzemni dijelovi biljke
  • 125 mg Goldenseal (Hydrastis canadensis), nadzemni dijelovi biljke

Echinacea, divlji cvijet porijeklom iz Sjeverne Amerike je vjerojatno najpopularnija biljka koja se upotrebljava za ublažavanje simptoma prehlade, gripe i sličnih sezonskih oboljenja. Pretpostavlja se da kratkotrajno stimulira imunološki sustav i na taj način pospješuje savladavanje bolesti.

Poznate su tri vrste ehinacee - E. purpurea, E. angustifolia i E. pallida. Fenoli koji se nalaze u svim dijelovima biljke služe kao markeri za označavanje kvalitete pojedinog proizvoda. Ostali sastojci koji mogu biti od važnosti uključuju alkamide i polisaharide. Gotovo sve kliničke studije koje ukazuju na povoljno djelovanje izvršene su s proizvodima sačinjenim od gornjeg dijela biljke (posebno cvijeta). Upravo izbor biljke i njenog dijela razlog je neefikasnosti mnogih proizvoda na tržištu. Natrol™ Echinacea Goldenseal je pripravak iz cvijeta biljke E. purpurea i HPLC metodom je provjeren na potentnost sadržaja.

Goldenseal je biljka čija su ljekovita svojstva američki doseljenici doznali od Indijanaca. Bez obzira na uvriježeno mišljenje, vrlo vjerojatno uopće ne djeluje na imunitet. Međutim, goldenseal dokazano posjeduje antibakterijska (prirodni je antibiotik) i antifungalna svojstva te tako sinergijski može povoljno djelovati na stanja uzrokovana sezonskim prehladama. U formi krema danas je herbalisti upotrebljavaju kao antibiotik za rane, u tretmanu ranica i afti u ustima te za gljivične infekcije. Potencijalno može biti od koristi u tretmanu upala grla i bolesti digestivnog trakta.

Upotreba i količine

Tretman pripravcima od ehinacee treba započeti odmah po pojavi prvih simptoma prehlade. Najbolje rezultate pokazali su ciklusi uzimanja od dva mjeseca, razdvojeni jednim tjednom pauze, u koncentraciji od 250 mg od 500 mg dnevno. Moguća je i alternativna primjena koja sugerira uzimanje 300 mg suhog praha svaka dva sata tijekom prvog dana pojave bolesti, a zatim tri puta na dan sljedećih sedam do deset dana.

Ehinacea može povećati proizvodnju interferona, važnog za pravilnu reakciju organizma na virusne infekcije. Nekoliko dvostrukih studija na slijepo potvrđuju korist uzimanja pripravaka u tretmanu prehlade i gripe.

Kontraindikacije

Ehinacea se rijetko povezuje s negativnim popratnim pojavama kada se uzima oralno. Prema njemačkoj Commission E, osobe koje boluju od autoimunih bolesti poput lupusa ili progresivnih bolesti kao tuberkuloze, multiple skleroze i HIV infekcije ne bi trebale uzimati ehinaceu. Međutim, takva sugestija nije potvrđena kliničkim ispitivanjima i neki herbalisti je smatraju spekulativnom. Sigurno je pak da je osobe koje su alergične na cvijetove biljaka iz porodice glavočika ne bi trebale uzimati. Goldenseal ne bi trebale uzimati trudnice, budući da može izazvati spontane kontrakcije maternice, a njegov sastojak berberin može povećati razinu bilirubina. Iz istog proizlazi da ga ne trebaju uzimati osobe s povećanom razinom bilirubina.

Ovaj proizvod ne sadrži kvasac, pšenicu, kukuruz, mlijeko, soju, gluten, umjetne boje i arome, pridodan šećer, škrob ili prezervative.

Način čuvanja: Na suhom i hladnom mjestu van dohvata djece!

† Ove informacije služe u informativne svrhe i nisu namijenjene dijagnosticiranju, tretmanu i liječenju bolest. Obratite se liječniku prije no što koristite ove ili bilo koje druge medicinske informacije u svrhu liječenja.

Sastav:

Sastav Echinacea Goldenseal, količina u jednoj kapsuli
Količina po serviranju %DV
Ehinacea (Echinacea purpurea), cvijet 360 mg
Goldenseal (Hydrastis canadensis), korijen 125 mg

Pakiranja:

60 tableta

Napišite recenziju

Napomena: HTML nije preveden!
Loše             Dobro